Kiri ja 60vrk // Kiri on 60th day


Ketterästi rouva kampeaa pystyyn // Madam is very agile jumping up
 
FIN  Kirillä alkaa olla mahan ympärys sellaisissa mitoissa, että en enää uskaltanut jättää sitä työpäivän ajaksi vahtimatta, niinpä jättäydyin äitiyslomalle sen seuraksi. Suunnattomasta mahastaan huolimatta rouva liikkuu sangen ketterästi, tosin ulkoilu on niukasta karvasta johtuen vain pikaisia pistäytymisiä pihan perällä. Ruoka maistuu vain satunnaisesti ja sekin kädestä syötettäessä blush, mutta mitä sitä ei tekisi rakkaansa eteen. No, lusikasta en kuitenkaan syötä...vielä. Nyt on aika siistiä turkki synnytyskuntoon eli ajella masunalus ja karsia turhat röyhelöt jaloista, pesukin voisi tehdä terää. Pentulaatikko meillä on ollut jo viikon tutustumista varten. Odotellaan.

Sini pistäytyi viime lauantaina Vellaa moikkaamassa ja samalla päätettiin tehdä vaihtarit. Vaulalle tekee hyvää hieman irrottautua tutusta ympäristöstä ja Vella saa tarvitsemiaan kontakteja muuhun maailmaan. Tämä sattuikin sopivasti, juoksut alkoivat eikä neiti ole täällä hurmaavine tuoksuineen sotkemassa ukkojen ajatuksia. Vaula on alun ujostelun jälkeen sopeutunut laumaan hyvin ja ulkoilee tyytyväisenä vapaudessa.

Katan pippurilapset kasvavat hurjasti, vielä eivät silmät ole auenneet. Aluksi melkein mustat pennut ovat vaalenneet mukavasti, turkit vaikuttavat karkeilta. Pojista kolme on vielä omia koteja vailla.

Pentu-uutisia meillä on muitakin. Stop ja Holli ovat salaa sinetöineet luvattoman rakkautensa ja rouvan vatsa alkoi pyöristyä pari viikkoa sitten. Nyt näyttää siltä, että pennut voivat syntyä jo tämän kuun lopussa. Ajasta en ole varma, koska en ole nähnyt tapausta, mutta muut urokset eivät ole voineet päästä asialle. DNA-testi tehdään siitä huolimatta ennen rekisteröintiä, joka menee aluksi ei jalostukseen eli EJ-rekisteriin. Mikäli pennut tai joku niistä osoittautuvat riittävän hyviksi ja terveiksi ne on mahdollista siirtää FI- tai ER-rekisteriin ja ovat käytettävissä jalostukseen. Aion sijoittaa pennut, tutkituttaa niiden silmät ja jalostustarkastuttaa ne vuoden iässä, jonka jälkeen nähdään mille niistä voidaan anoa siirtoa normaalirekisteriin. EJ-rekisteröity koira on oikeutettu osallistumaan näyttelyihin ja kokeisiin eli se ei ole sekarotuinen, vaan rekisteröity koira. Ainoastaan jalostuskäyttö on poissuljettu ennen mahdollista siirtoa normaalirekisteriin. Ne pennuista, jotka eivät läpäise jalostustarkastusta siirtyvät haltijoidensa omiksi. Koko ruljanssille tulee rutkasti kustannuksia moninkertaisine rekisteröintimaksuineen, DNA-testeineen jne, joten perin pennuista 600 euron suuruisen vakuusmaksun, jolla katan kulut. Mikäli joku pennuista tai mahdollisesti useampikin niistä siirretään normaalirekisteriin ja niitä käytetään jalostukseen saa haltija vakuusrahan takaisin kuten normaalissa sijoituksessakin. Sukutaulu tulevilla pennuilla on sellainen, että niistä olisi hyötyä varsinkin mustien ja valkoisten jalostukselle, ovathan ne eri linjaisia kuin aiemmat risteytyspentueet. Jos siis olet kiinnostunut tästä mielenkiintoisesta projektista ja haluat antaa kodin yhdelle lemmenhedelmistä niin ota yhteyttä, keskustellaan asiasta.

Sen verran vielä tästä vahinkopentueesta ja suunnitelmista: tämä on oikeasti vahinko eikä etukäteen suunniteltu tahallinen teko. Tällaisen vahinkopentueen, jossa vanhemmat ovat erivärisiä eikä poikkeuslupaa ole anottu etukäteen rekisteröinti edellä kuvatulla tavalla on mahdollista vain kerran per kasvattaja. Niinpä yritän kaikkeni, ettei tämä ainokainen mahdollisuus mene hukkaan. Abortoiminen ei tullut edes mieleen enkä myöskään aio tappaa syntyviä pentuja, kunnioitan sen verran emokoiraa ja elävää elämää. Amatöörimäistä tuhertelua, tuhahtavat rutinoituneet kovapintaiset ammattilaiset. Olkaa hyvät vaan, minä toimin mieluummin näin ja nukun yöni hyvin.
 

Katan pennuille maito maistuu // Kata's puppies have a good appetite


Jack Frost on nukahtanut boxin nurkkaan // Jack Frost has fallen asleep on the corner of puppybox

~ O ~

 
GB  Kiri's time to give birth to puppies is soon, so I decide to stay home with her. She moves still very agile, but eating is not so nice anymore, I must handfeed her blush. But what wouldn't one do for the loved one. I'm not feeding her with a spoon...yet. Now it's time to fix her coat for delivery and give a bath too. Puppybox has been in bedroom for a week. Now we just wait.

Kata's pepper puppies develop and grow very well. Their almost black newborn coats have got more pepper&salt and feel harsh. Three boys still need homes.

Sini visited us a week ago to see Vella and same time we decided to swap dogs. Vaula needs to get more selfconfidence and Vella gets more social contacts. Timing was perfect because Vella started her first heat and she is not here confusing my boys.

Our third litter for this spring is very special, though unexpected. Stop and Holli decided to do an unauthorised litter, because Stop is white and Holli is black and we are not allowed to mix colours without a permission applied in advance before mating. Luckily we can register this kind of litter to non breeding register and if there appears to be individuals good enough for breeding we can apply the transfer to normal register. But this is possible only once per breeder. Time will tell what happens.
 

Kiri on valmis pentujen tulla // Kiri is ready for puppies to come