FIN  Lauantain startattiin klo 11 kohti Joensuuta Katan ja Lucan kanssa muun porukan jäädessä kotiin Annican hoiviin. Jaska tosin meni yökylään Lucan kotiin pikku Ninon seuraksi. Alunperin suunnittelin matkata ihan päinvastaiseen ilmansuuntaan eli Harjavaltaan, olin näet vahingossa ilmoittanut koirat kahteen näyttelyyn samalle päivälle. Sarin kanssa jutusteltiin Gimlin ja Bonuksen juhlakampauksista ja sainkin päähäni ajella yöksi itärajalle. Onhan Varkaus sieltä päin katsottuna mulle kotimatkan varrella. Niinpä illan mittaan sipisteltiin karvoja sekä edellämainituilta, että myös Kassulta.

Yö nukuttiin hyvin ja aamulenkin jälkeen vähän huuhtaistiin hiekkoja kintuista ja kuivattiin, sitten taas rattaille ja kohti Varkautta. Sää näytti eilispäivän vesisateen jälkeen ihan hyvältä, pilvistä mutta kuivaa. Näyttelypaikka oli tilava, kehät isot eikä muutenkaan tungosta missään.

Meidän sakista ensimmäisenä kehään sipsutteli mamman pikku prinsessa Kata, Jaskahan jäi karvankasvatustauolle eikä siis tullut mukaan ollenkaan. Kata esiintyi reippaasti, sai ainoana tytöistä SA:n, oli paras narttu ja sai ekan serttinsä. Sitten juostiin kilpaa poikien voittajan kanssa. Hienosti juostiinkin sekä Kata että mamma minkä kintuistaan pääsi ja voitettiin. Kata oli pippurien ROP!

Valkoiset esiintyivät tässä välissä, mutta meillä ei ollut yhtään tämän värin edustajaa mukana. Ainoa SA:n saanut ja samalla ROP oli Pave, onnea! Mustien startin suoritti Gimli, tämä oli sen debyytti. Esiintyminen sujui hienosti, mutta liekö uutuuden viehätystä, vähän tahtoi askel olla turhan lentävää, tuloksena eri ilman SA:ta. Luca paransi viikontakaista esiintymistään, nyt se sujui hienosti, luokkavoitto erillä ja SA päälle. Kassu voitti vielä valioluokan ja hankki myös SA:n, niinpä paras uros-kisassa juoksivat Luca ja Kassu peräkkäin, maaliintulojärjestys sama, Luca pu-1 ja Kassu pu-2. Lucahan sai viikko sitten Somerolla toisen serttinsä, siirtyi nyt avoimeen luokkaan täytettyään eilen lauantaina 2 vuotta, niinpä tämä kolmas sertti sinetöi uuden valio-tittelin. Vielä kisailtiin narttujen voittajan, serkkutyttö Kertun kanssa rodun parhaasta. Kerttu juoksi kovempaa ja oli ROP Lucan ollessa VSP. Onnea Kerttu ja Luca!

Musta-hopeitten kisa jännitti meitä kovasti, sillä nyt oli Bonuksen vuoro näyttää kyntensä. Taisi unohtua toinen tassu taskuun sillä luokkavoitto tuli ja eri saatiin, muttei sitä SA:ta. Kotiin kasvamaan, pikku-ukko! Esiintymisessä ei ollut moitteen sijaa, joten toivoa on.

Pitkän kotimatkan vuoksi ei jääty Katan kanssa ryhmäkilpailuun, jätettiin edustustehtävä Kertun harteille. Ennen lähtöä tavattiin vielä meiltä kotoisin oleva Mailis-tyttönen, joka muistuttaa kovasti kotipesässä asuvaa Vipu-siskoa, hiukan hoikempi vaan on. Sitten alkoi tylsä kotimatka, onneksi ei satanut. Matkan varrella kuultiin vielä Harjavallan kuulumiset. Kasper Kirinveli siellä pesi valkoisten pöydän ja sai toisen serttinsä. Onnea Kasper!

Kotona koko poppoo Annicaa myöten olivat hyvissä hengen ja ruumiin voimissa, onnettomuuksilta oli vältytty. Kiitos Annica, reissussa on hyvä olla, kun kotona on osaava hoitaja ja kotiin on kiva palata, kun kaikki on kunnossa. Toivottavasti munat maistuvat Silmänisku.

1306778373_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Katan lennokasta menoa on ilo katsella/ It's a pleasure to watch Kata's fluent trott

1306778412_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1306778428_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1306778443_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hieno kuvasarja Lucasta, kiitos Inga Keränen! / Nice pic serie of Luca, thanks to Inga Keränen!

Tähän lopuksi vielä Katan arvostelu alkuperäisellä kielellä:

17 mths. Good length of head, nice flat skull. Enough muzzle. Very dark eyes that could be little bit more oval. OK ears. Excellent body proportions. Nice substance. Very mini schnauzer on body. Very good bone, excellent ribcage. Good angulations back and front. Excellent coat on body, enough harsh on legs and beard. Moves well from side and behind, a little loose on elbows. eri 1 SA pn-1 sert ROP/ exc 1 CQ bb-1 CAC BOB