Ella näyttää Tasselle mistä pienet käppänätytöt on tehty/ Ella gives a hoot to Tass

FIN  Kaiken hauskan jälkeen koittaa aina se arki. Kuten tuolta aiemmasta kuvasta näkyy, mun maanantai ei ollut päivistä parhain. Heräsin kuumeisena ja kipeänä, lienee taas tapeltu katujyrän kanssa, en muista. Olo on edelleen kurja, toipuminen näistä reissuviikonlopuista vie aina vaan kauemmin. Tässä valitusosaston uutiset, vuorossa mukavampaa kuultavaa.

Pistäydyimme tuolla Viron puolella Tarton kansainvälisessä näyttelyilmapiirissä, houkuttimina peräti tupla-cacibit. Suomalaisia tuttuja oli paikalla pilvin pimein sekä runsaasti myös venäläisiä. Lauantain kisat aloitettiin mustilla, voiton vei kaunis venäläinen narttu, joka ryhmässä sijoittui toiseksi. VSP:n, cacibin ja Viron muotovalion arvon toi Suomeen komea kilpakumppanimme, onnittelut Raven's Tot-kenneliin. Oma poikamme Backout's Jamaica eli Jami oli pu-4. Musta-hopeiden voitot molemmat Suomeen, onnea Willy Lee ja Proceller. Pippureissa kisasi meidän pikkuakka Kata eli Xmas Snowflake in Rivendell Wisher voittaen juniorisertin, Xtravaschnauza Extraordinary oli ROP-juniori ja Kata VSP-juniori. Aikuisten kisan sijoituksista en muista mitään, alkoi pikkuhiljaa jännittämään valkoisten kisailut. Meidän lauman lainaisäntä Quickstep BSH von Portenschlag, jota huudamme nimellä Quick, ei ollut parhaimmassa kunnossa turkkinsa suhteen ja olin melko epävarma tuloksesta. Mutta mitä suotta, ukko valloitti tuomarin sydämen upealla asenteellaan ja pokkasi sertin, cacibin ja vielä ROPinkin. VSP sertin ja cacibin kera tuli myös meidän talliin, Backout's Butterfly eli Pilke näytti parastaan tyttöjen kilpajuoksussa. Pilke on jo valio, niinpä myös Viron valio valmistui tällä sertillä. Samaan perheeseen oli jo hetkeä aiemmin tullut tuore intti- ja Vironvalio lagotto Pirtan voittessa rotunsa, onnea Päivikille!

Sunnuntaina kilpailujärjestys oli sama, mustat aloittivat. Jami tuli urosten toiseksi ja ykkösen ollessa jo valmis sekä intti että Viron valio, se sai näinollen sertin valmistuen valioksi ja vara-cacibkin myöhemmin muuttuu cacibiksi. Mustien ROP oli sama vanäläisnarttu, myös ryhmäsijoitus edelleen toinen, ei huono tulos ollenkaan. Pippureissa Kata eri2, valkoisissa Quick pu-2 vara-cacib ja Pilke pn-2 vara-cacib. Tänään valttia olivat typistetyt koirat luomujen tyytyessä alempiin sijoituksiin. Hieno viikonloppu kaikin puolin, matkajärjestelyt pelasivat viimeisen päälle, kiitos Maarit ja Peter! Kiitos Titalle mukavasta matkaseurasta, tätä täytyy saada lisää!

Kotona järjestystä ylläpiti Annica, kiitos kiitos kiitos!!!

Maanantaina muutti Milla, tuliterä eläkeläinen Ruotsiin uuteen loppuelämänsä kotiin. Perheen edellinen koira, kasvattini Leidi kuoli loppukesällä haimasyöpään jättäen jälkeensä ison ikävän. Millan tehtävä jalostuskoirana päättyi komplikaatioihin, sen henkeä ei enää riskeerata. Niinpä sillä on edessä uusi elämä Leidin manttelinperijänä. Nyt on ikävä täällä meillä, mutta sitä helpottaa tieto siitä, että Milla sai parhaan mahdollisen kodin ja uusi perhe lohtua suruun.

Penturintamalla tapahtuu sen verran, että kaksi valkoista naperoa on muuttanut uusiin koteihinsa. Kotipesässä riehuvat vielä musta Vipu (Irmeli) ja kolme valkoista neitoa. Kaksi neidoista muuttaa koteihinsa tulevana viikonloppuna, mutta yhdelle on vielä koti haussa.

~ O ~

GB  Our results from double cacib shows in Tartu, Estonia:

Saturday; whites: Quickstep BSH von Portenschlag bm-1 CAC CACIB BOB, Backout's Butterfly bb-1 CAC CACIB EE CH BOS, blacks: Backout's Jamaica bm-4, ps: Xmas Snowflake in Rivendell Wisher JCAC BOS junior

Sunday; whites: Quickstep bm-2 res CACIB, Butterfly bb-2 res CACIB, blacks: Jamaica bm-2 CAC EE CH res-CACIB >>CACIB, ps: Xmas Snowflake exc 2