FIN  Aamuyöstä kolmen maissa heräsin siihen, että Milla läähättää. Arvelin, että sillä on kuuma eilisillan lämmittämisen vuoksi ja päästin koirat ulos. Vaan Millapa ei liikkunut mihinkään, heilutti vain häntäänsä nolon näköisenä. Katsoin lähempää ja huomasin, että sen raajat nykivät ja silloin tajusin: kalkkikramppi! Kiireesti pukeuduin ja yritin soittaa päivystävälle eläinlääkärille, ei vastaa. Koira kainaloon ja tienpäälle, samalla yritin koko ajan saada päivystävää tai edes jotain tuttua kiinni, joka voisi auttaa. Turhaan. Lohjanharjun kohdalla välähti: Viikkiin! Soitin sinne enkä antanut puheenvuoroa vaan selitin asian ja sanoin, että täältä tullaan ilman lähetettä, uskaltakaapas käännyttää ovelta! Meiltä on kyllä aika reilusti matkaa Viikkiin, noin tunnin ajo, joten Millan kunto oli jo todella huono kun vihdoin päästiin perille. Kalsiumtaso veressä vain 0,6 ja lämpö 41,3. Onneksi potilas vastasi hoitoon nopeasti, tila vakiintui ja päästiin takaisin kotiin. Pennut opettelevat nyt syömään maissivelliä ja mahdollisimman nopeasti myös kiinteätä ravintoa. Onneksi ne ovat jo kaksiviikkoisia. Tällä hetkellä Milla voi olosuhteet huomioonottaen kohtuullisen hyvin ja pennutkin vaikuttavat tyytyväisiltä.

Mutta kun tänään olisi pitänyt lähteä näyttelyyn, monta jännättävää ja esitettävää. Onneksi Annica ja muu joukko riensivät avuksi, sain koirat kuntoon ja kyytiin. Tulokset olivat mieluisia, uusi valiokin saatiin tehtyä. Backout's Jamaica pu-1 ROP, Backout's Chevalier pu-2 sert FI MVA , pikku Elma kyytiläinen eh mustissa, Quickstep BSH von Portenschlag pu-2 vara-sert ja Saruman Brillantino from Dolina Rivendell pu-3 valkoisissa. Kiitos Luuseri- ja muut kamut!!!

~ O ~

GB  This morning we had a bit of a panic, Milla got calsium cramps. I wasn't able to catch our local veterinarian on duty, so I drove straight to Universal Animal Hospital in Helsinki. And that was in the very last minut, Milla's calsium level was 0,6 and her body temperature 41,3 C. Luckily she responded to treatment and we were able to drive back home. Puppies are now learning to eat corn gruel and solid food asap. Milla is stable now and puppies satisfied.

I was supposed to go to show in Helsinki, but thank's to Annica and others, I could just fix dogs and send them to show. Results were nice, we got even a new champion today. Backout's Jamaica bm-1 BOB, Backout's Chevalier bm-2 CAC FI CH, my friend's Elma vg in blacks, Quickstep BSH von Portenschlag bm-2 res-CAC and Saruman Brillantino from Dolina Rivendell bm-3. Thank you, friends!!!