FIN  Mukavia ihmisiä, koiramaisia aktiviteetteja, maukasta ruokaa,siinä se on, resepti lähes täydelliseen viikonloppuun. Edes sää ei pilannut loistavaa fiilistä. Sitäpaitsi ei se koko aikaa satanut, ainoastaan lauantaina mustien arvostelun aikana ja sunnuntaina kasvariryhmää odotellessa. Muut kuurot eivät osuneet kohdalle. Ainoa negatiivinen asia oli lauantaina tapahtunut koiran julma käsittely, josta kuulin vaan en nähnyt. Ei voi kuin arvailla mitä mahtaa olla koirien kohtelu kotona, kun julkisella paikalla roikotetaan ja potkitaan?

Mutta meillä oli hauskaa eikä ketään kohdeltu huonosti. Selma Iivontyttö (Backout's Vis Comica) tuli jo edellisenä sunnuntaina Kotipesään siedätyshoitoon ja kaunistautumaan. Peppi Fogintytär (Backout's Qhrystal Moon) liittyi jengiin torstaina ja sai myös asiankuuluvan hoidon. Perjantaina puolenpäivän aikoihin startattiin pikkulikkojen kanssa kohti Joensuuta, jossa Auli odotteli soppakauha kourassa nälkäisiä matkalaisia. Loppuilta sujui rattoisasti koirien kauneudenhoidon parissa. Suuria remontteja ei tarvinnut tehdä kellekään, tytöt osaavat jo itsenäisesti hommat. Pientä sipistelyä Kassun (Backout's Fernandel), Jetron (Backout's Yocothai) ja Topin (Backout's Un Poco) ulkomuotoon ja avot, pojat saatiin iskukuntoon. Siinä illanmittaan heitettiin pieniä veikkailuja ja herjanpoikasia tulevien päivien tuloksista. Teltta vietiin varmuuden vuoksi jo valmiiksi kehän reunalle, olisi edes siinä kohdalla kuiva paikka sateen sattuessa.

Ja sattuihan se, sade siis. Pahin ryöpytys lauantaina osui juuri mustien arvostelun ajaksi. Vaan meitä se ei haitannut. Kassu voitti urokset saaden toisen sertin, Jetro hyvänä kakkosena. Topin korvat eivät olleet romanialaistuomarin mieleen, nakkasi eh:n. Selma oli pienen elämänsä ekassa näyttelyssä, piuha kaulassa myös ihan uusi asia. Tuomarin mielestä väri ei ollut riittävän musta , mutta antoi silti erin, sijoitus pn-3, esiintyminen noviisilta erinomaista. Peppi pyörähti jo viime syksynä pariin otteeseen pentukehissä, joten se osasi esiintyä, tulos pn-2 vara-sert. Voiton vei venäläinen aivan korpinmusta narttu, joka sitten voitti myös koko rodun Kassun pokatessa VSP-rusetin. Kasvattajaryhmämme sai tuomarilta hyvän arvostelun ja kunniapalkinnon. Ryhmäkilpailujen jälkeen kiirehdimme Huminakadulle Aulin luokse jalostustarkastamaan runsasta ilmoittautujajoukkoa, joista 4 saapui paikalle. Lieneekö vika siinä, että ihmiset eivät ymmärrä mikä jalostustarkastus on vai mistä johtuu, ettei paikalle saatu useampaa osanottajaa. Joka tapauksessa homma hoitui hyvässä hengessä ja toivon mukaan omistajat poistuivat paikalta tyytyväisinä. Tarkastajat, joita oli yhtä monta kuin tarkastettaviakin eli Irina Poletaeva, Heli Lillbacka, Mira Kauhanen ja minä  Igor Popovin toimiessa avustajana, olivat kaikki yhtä mieltä toiminnan tarpeellisuudesta, sillä yksi tarkastettavista oli todellinen helmi ja vaarassa jäädä peräkammarin pojaksi. Uskomme ja toivomme, että tästä pojasta kuullaan vielä. Tarkastuksen jälkeen nautimme hyvällä ruokahalulla Aulin herkkuja, joista erikoismaininnalla ja viidellä michelin-vyörenkaalla mainittakoon sultsinat. Kuullut olen mutten ennen maistanut ja nam! maistan toistekin. Tai siis ahmin .

Sunnuntaina päivä aloitettiin jo perinteeksi muodostuneella mutapainilla (siis koirat) suolla, suihkun ja kuivauksen jälkeen taas kehän reunalle. Tänään oli vuorossa kotimainen tuomari, joka sekoitti pakan uuteen uskoon. Koiriakin oli paikalla eilistä vähemmän, vaikka inttinäyttelyn luulisi vetävän paremmin. Vesipisaroita väistellen Topi urosten ykköseksi kera cacibin, Kassu toiseksi ja jihuu!!! kolmas sertti kouraan ja muotovalio perään. Uskomatonta! Vara-cacib saatiin myös. Mira luotsasi Jetron kolmanneksi. Tyttöjen kilpailun ylläristä vastasi Peppi, joka voitti koko potin eli oli pn-1 sert, cacib ja ROP, Topi siis VSP. Pikku-Selman luut olivat kutistuneet sateessa, eh. Päivän kruunasivat tuomarin onnittelut hyvästä kasvatustyöstä ja kunniapalkinto. Ryhmäkisat alkoivat melko pian, ne läpijuostiin tuttuun tapaan. Pikavisiitti Aulin herkkujen ääreen ja kotimatkalle.

FI MVA Backout's Fernandel "Kassu"

Backout's Qhrystal Moon "Peppi" CAC,CACIB,BOB

Sunnuntain kasvattajaluokassa Peppi, Jetro, Kassu ja Topi / In breeder class on Sunday Peppi, Jetro, Kassu and Topi

Kuvat / Photos by Heli/Xtravaschnauza

Lauantaista vielä erityismainintana Iitin ryhmis, jossa ensiesiintymisestä suoriutuivat moitteettomasti Veera kera mustan Elviksen (Backout's Password) pu-1 sert ROP sekä jo vanha konkari Päivikki piuhan päässä valkoinen Pilke (Backout's Butterfly) myös ROP ja viimeinen FinnSieger-piste. Kiitos tytöt!

Kiitos ja iso halaus koko viikonlopun seurueelle! Yhteistyö oli saumatonta, todellista tiimityöskentelyä, tätä lisää! Onnittelut myös seurueeseemme liittyneille pippuriparroille, ryhmäsijoitus päätti hienon viikonlopun. Annicalle kiitos kotihengettärenä olosta!

Lauantaina : Onnea tulevalle päivälle!/ On Saturday : Good luck for the next day!

Sillävälin koiratkin vaihtavat kuulumisia / Meanwhile dogs are reading pissmails

Kuvat / Photos by Sari Vatanen