FIN  Lauantain erkkariin oli ilmoittautunut ihan mukava määrä koiria kaikista väreistä ja laatukin vaihteli laidasta laitaan. Itse seurasin eniten mustia ja suola-pippureita, koska musta "Luca" Backout's Vis Minor ja pippuri "Jaska" Zaharias de Trufas Negras esiintyivät tässä kehässä. Tuomarina vanha tuttu Jeanette Selz-Halter, joka taas antoi mm. trimmausopetusta kesken arvostelun Kieli ulkona. Sangen persoonallinen täti kaikenkaikkiaan. Päivän parasta antia oli pippuriukkojen tiukka loppukisa, jossa pisimmän korren veti "Shaska" Koriander iz Salskoy Stepi, joka korjasi myös ROP-voiton tassuunsa. Omat pojat saivat erin kumpikin, mutteivat sen enempää ja Jaskalla on kuulemma teekannuhäntä Yllättynyt. Naapurikehässä arvosteli Peter Schön, vanha tuttavuus hänkin ja sieltä musta-hopeiden voiton korjasi "Jose" Globetrotter Grasant. Josehan matkasi meidän kyydillä, joten loppukilpailut katsottiin ja kyllä kannattikin, suosikkini olivat Jose BIS 1 ja Shaska BIS 2. Onnea molempien huoltojoukoille, kasvattajille ja kaikille asianosaisille!

Sunnuntaina matkattiin taas samalla porukalla kohti Pirkkahallia, jossa joukkoomme liittyi "Krahu" Sindar Brillantino from Dolina Rivendell, valkoinen puolanpoika. Nytpä sitten sinkoiltiinkin kahden kehän väliä. Jose pokkasi taas ROPin sertteineen cacibeineen, onnea! Krahun turkkia, päätä, lyhyttä runkoa jne tuomari kehui vuolaasti, mutta kun sillä on westien häntä Yllättynyt! Ihme häntäfriikki tämä Jeanette...Lopputulos pu-3, ei paha. Naapurikehässä Luca joutuikin mustissa pojissa tiukempaan kisaan, luokka oli iso ja täytyy sanoa, ettei hopea ollut häpeä tällä kertaa. Lopullinen sijoitus pu-3 vara-sert. Jaakko-kulta pippureissa sai myös erin ja SA:n, muttei sijoittunut.

Muuten oli mukava päivä ja oikeastaan koko viikonloppu, mutta se sunnuntainen episodi ennen kehien alkua olisi saanut jäädä tapahtumatta. En mainosta tässä sen kummemmin mikä rotu on kyseessä, mutta naapurikehän reunalta hyökkäsi aivan arvaamatta isokokoinen koira kaverini valkoisen pienen ohikulkevan käppänän kimppuun. Omistaja selitti, että se vaan yritti haistaa nartun takapuolta. Aika erikoinen tapa haistaa lantion päältä koko suu auki. Onneksi pikkuinen oli vikkelä ja pääsi irti otteesta ilman reikiä. Tilannehan ei tähän päättynyt vaan seuraavaksi hyökkäys tapahtui, kun samaa pikkuista vietiin ohi sylissä. Jollain tapaahan se pelästynyt uhri piti saada tilanteesta pois eikä sitä voinut sinne lattialle jättää kauhuissaan. Tästä vaan ei hyökkääjä tykännyt ollenkaan. Tässä vaiheessa huusin ison koiran omistajalle, että nyt helvetin äkkiä se koira sinne häkkiin! No, koira survottiin kauhean kiroilun ja hosumisen säestyksellä häkkiin, jossa se keräsi vaan lisää raivoa, koska seuraavaksi ulos otettaessa puri jo omistajaansa käteen. Tuomari, jonka piti arvostella rotu ilmeisesti näki myös tilanteen, koska kävi sanomassa, että koiraa ei tarvitse tuoda hänen kehäänsä. Myös näyttelyohjaaja kutsuttiin paikalle. Myöhemmin, kun koira kuljetettiin ulos häkissä, joka oli laitettu kaljakärryihin, mikä on isolle koiralle hyvin epämukava tapa kuljettaa, satuin olemaan ulkona ja kuulin kuinka koiran omistaja surkutteli huonoa kohteluaan. Hän kun ei ole tottunut kuljettelemaan koiraansa häkissä. Ja taas otettiin koira ulos. Valitettavasti en ehtinyt jäämään paikalle seuraamaan kuinka kaveri nyt suhtautui ohikulkeviin pieniin valkoisiin koiriin tai kuinka paljon omistaja puolusteli koiransa käytöstä. Se kuva jäi, että hänellä ei ole asenne kohdallaan eikä koira hanskassa. Todella valitettavaa typeryyttä!