Heaven On Earth Carboneum "Jeera" bb-2 res CAC, BOB jun, BIS2 jun

breed judge Irina Poletaeva, BIS judge Veli-Pekka Kumpumäki

FIN  Vuoden toinen sna-pi erkkari kotimaisin tuomarein ei kerännyt kovin suurta osallistujajoukkoa ja yksi tuomarivaihdos aiheutti lisäksi muutamia peruutuksia. Olin ilmoittanut kaksi koiraa ja molemmat esitin eikä yhtään harmita. Kovin oli koirien taso vaihtelevaa kaikissa väreissä, mutta niinhän se on siviilielämässäkin, kaikenkarvaista tassuttelijaa näkyy katukuvassa ja kotioloissakin. Aamu aloitettiin Irina Poletaevan kehässä valkoisilla eikä niiden arvostelussa ollut mitään yllättävää, onnittelut voittajille! Mustat urokset eivät saaneet kukaan eriä. Oma kasvattini Ra ( Backout's Tigris), jonka yllätyksekseni näin luettelosta paikanpäällä olevan ilmoitettu sai evan liian lyhyen turkin vuoksi, arvostelu sinänsä oli hyvä. Juniorinarttuni Pedrontytär Jeera (Heaven On Earth Carboneum) voitti junioriluokan ollen myös ROP-juniori, päätyi paras narttu kakkoseksi, kun ilmeisesti jännityksestä masua nipisteli eikä esiintyminen ollut oikein mieleistä. Hienosti Jeera sai kuitenkin toisessa näyttelyssään jo vara-sertin, tästä vaan vielä pykälää paremmaksi. Seuraavaksi siirryimme naapurikehään, jossa Matti Luoso arvosteli pippurikäppänät snautsereiden jälkeen. Arvostelun koko kirjo oli täälläkin käytössä, uroksista vain yksi sai erin. Nartut sitävastoin saivat yhteensä viisi eriä, joista kolme ensimmäistä junioreissa. Kata (Xmas Snowflake in Rivendell Wisher) oli elämänsä ekassa näyttelyssä ja myös ihan ekaa kertaa kaapeli kaulassa. Alkuun ei meinannut eteneminen sujua, kun jokainen vastaantulija oli se maailman paras ystävä, halittava ja pussattava. Onneksi Kata ehti hieman rauhoittua ennen kehään menoa ja esiintyminen alkoi sujua. Katan sijoitus siis junioreiden kolmas ja paras narttu nelonen. Hieno avaus!

Väliajalla kahvia ja pullaa sekä ulkoilua koirien kanssa ennen loppukilpailuja. Jeeran masu oli rauhoittunut ja esiintyminen ihan toista luokkaa kuin rotukehässä, niinpä tuloksena BIS 2 juniori! Mukava oli lähteä kotimatkalle väsyneiden koirien ja runsaan palkintokasan kera. Mukavaa oli myös raportoida kasvattajille hienoista tuloksista. Kiitos Annicalle rattoisasta matkaseurasta, saat tulla toistekin .

~ O ~

Xmas Snowflake in Rivendell Wisher "Kata" bb-4, judge Matti Luoso

GB  Second Sna-Pi specialty in Lappeenranta was well organized in a nice environment. Our results were very pleasing as you can see in text below photos. Thank you judges Irina Poletaeva, Matti Luoso and Veli-Pekka Kumpumäki. Thank you also my loyal travelling companion and eager helping hand Annica, you are welcome to do this again!