FIN  Tulipa matkailtua kotimaassa viikonloppuna, onneksi ei tuhkapilvet pahemmin Roomsterin menoa hidastaneet. Perjantaina aamupäivästä Annica haki pikkulikat Sintin ja Iran (sano Kirahvi vaan, niin mekin tehdään) hoitoon ja me päästiin Tommin kanssa köröttämään kohti Jyväskylää Milla, Kiri ja Verdi kyydissä. Verdi menikin Titille Sania ja Noppaa kiusaamaan ja me tytöt jäätiin Tommin kämpille saunomaan ja nukkumaan isännän itsensä lähtiessä taksiin yövuoroon. Lauantaiaamusta nokka kohti Joensuuta, jossa Aulin hotelli otti meidät taas vieraanvaraisesti vastaan. Aloittelimme Eevan ja Aulin kanssa näyttelytrimmin opiskelua, Otso, Kassu ja Taavi työn alla. Kirikin pääsi turkistaan, jäi nimittäin karvat kampaan, kun aloin takkuja oikomaan. Milla pysytteli viisaasti ruokapöydän alla eikä kirsuansa karvaamon puolelle tuonut. Koirien saatua tukat ojennukseen haettiin Sari porukkaan ja mentiin kaupungille huvittelemaan eli pizzalle. Pöytäseurueen jutut oli taas omaa luokkaansa, niitä on turha toistaa, kukaan ei kuitenkaan ymmärrä .

Sunnuntaina aamulenkin jälkeen aloitettiin varsinainen karvanpöllytys. Pöydällä kävivät Jetro, Solo, Emir, Bonus, Rasmus, Kassu, Leevi, Taavi, Roxy ja Kiri, Millan pysytellessä edelleen pöydän alla. Viikonlopun aikana siis kokonaista 11 koiraa sai jotain kohennusta ulkonäköönsä yhden lintsatessa. Oppia tuli jaettua kädestä pitäen, kuunteluoppilaana Roxyn isäntäkin sai neuvoja kuinka hoitaa jonkun itseään ammattitrimmaajaksi kutsuvan pilattua nuoren koiran turkin. Onneksi se ei kuitenkaan ole lopullisesti pilalla, isäntä lupasi tehdä töitä ohjeiden mukaan. Aika huono juttu, jos tehdään puolet työstä, sanotaan ettei viitsitä tehdä kunnolla loppuun ja sitten kone surisee. Tälläkin alalla on monenlaista yrittäjää, kaikki eivät vaan viitsi eivätkä osaa.

Hupia en tavannut, olisi ollut sille liian varhaista. Parempi odottaa, että se on sopeutunut elämään uudessa kodissaan. Ikävä sitä laiskiaisten kuningatarta on, mutta ratkaisu on tehty sen parasta ajatellen.

Meidän matkaillessa pitkin itä-Suomea käppänäkerho järjesti luonnetestin, johon otti osaa myös Saga-rouva (Backout's All That Jazz) saaden hienot 140 pistettä. Onnittelut ja kiitos, Inka!

Osa kurssitettavista suostui poseeraamaan n. sekunnin, Rasmus totaalikieltäytyi kunniasta

Bonus kevättukassa