1313353629_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Yuledays Count of Dolina Rivendell "Chili"

FIN  Olihan taas viikonloppu. Perjantaina lähdettiin matkaan heti aamusta, keräilyerä rattaille ja joutokoirat hoitoon. Näyttelyihin matkasivat valkoinen Ria eli Magic Maker Little Kazan sekä mustat Chili eli Yuledays Count of Dolina Rivendell sekä Emmi eli Backout's Yours Sincerely. Valkoinen Topi pakattiin muuttokuormineen myös mukaan, pikku-ukko matkasi uuteen kotiinsa Joensuuhun. Inkoon kalasavustamosta ostettiin itselle evästä ja tuliaista tulevaan majapaikkaan. Kaikki hyvin...vai oliko? Kuortin pakollisen pysähdyksen jälkeen alkoi Ria oksentaa ja ripuloida. Arvelin, että stressaa matkaa ja uusia matkaseuralaisia, siivosin auton ja pikkuhiljaa päästiin perille. Ria oksensi jo pelkkää vaahtoa ja ripuli muuttui veriseksi. Lääkelaukussa olleet pahoinvointi- ja ripulilääkkeet eivät pysyneet sisällä, eivät myöskään eläinlääkärin apteekkiin soittamat lääkkeet. Rian kunto alkoi olla jo tosi huono. Päivystävä eläinlääkäri löytyi Ilomantsista, matkaa puolensataa kilsaa, mutta minkäs teet, apua on saatava. Onneksi elli oli sillä hetkellä kotonaan, hän asuu puolivälissä Joensuun suuntaan. Saatiin pahoinvointi-, kipu- ja antibioottilääkitys ruiskeina sekä nestettä suoneen. Takaisin Joensuuhun , yritettiin nukkua muutama tunti. Päätettiin, että näyttelyyn ei lähde tästä talosta kukaan ennenkuin saadaan varmuus ettei kuljeteta parvoa matkassa. Päivystävällä ei ollut pikatestiä, mutta onneksi sellainen oli luvassa saada lauantai-iltana.

Lauantaiaamuna Ria ei oksentanut enää, ripuloi vielä hieman, mutta oli muuten parempikuntoisen oloinen. Nesteytin, juotin, lääkitsin. Sitten se alkoi mennä shokkiin. Uusi soitto päivystävälle. Onneksi hän oli tulossa Joensuuhun ihan pian. Taas nesteytystä suoneen. Katselimme kaupungineläinlääkärin ikkunasta raviradan suuntaan, oma kehämme melkein näkyi. Onnea teille, jotka siellä saitte hienoja tuloksia, meidän suurin voittomme oli Rian paraneva kunto. Illalla tyttönen jo tepsutteli ulkona ja maisteli lusikallisen kananmunalla terästettyä riisiä ja se pysyi sisällä. Oli mahtava fiilis! Kukaan muu porukasta ei oireillut. Koko päivän vaivannut pelko parvosta sai päätöksen, kun saimme pikatestistä negatiivisen tuloksen. Meillä ei ole parvoa!

Sunnuntaiaamuna kunnostimme koirat näyttelyyn ihan normaalisti, paitsi Ria sai vain pesun, annetaan tytön toipua kovasta kokemuksestaan. En kuitenkaan uskaltanut jättää sitä koko päiväksi yksin, jos vaikka tulisi uusi taantuma kunnossa. Eläinlääkäri vakuutti meille, että on ihan ok mennä näyttelyyn, kyseessä on kääpiösnautsereillekin melko tyypillinen raju ripuli, josta toipuu hoitamalla eikä se ole tarttuvaa. 

1313432154_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Silfurskugga Oriel White Destiny

Kehässä sujui kaikki ihan hyvin, Chili oli mustien ukkojen paras, Kassu, siis Backout's Fernandel tuli toiseksi. Tyttöjen sarjassa Emmi hieman ujosteli tuomari-setää ja tuli toiseksi. Tuomari pahoitteli kovasti, hän piti Emmistä kovin, mutta olisi halunnut nähdä temperamentikkaampaa esiintymistä, antoi kuitenkin sa:n. Tämän ymmärrän ja allekirjoitan täysin. Muutenkin olin ainakin omien koirieni osalta tyytyväinen hänen työskentelyynsä, joka oli hyvin ystävällistä, arvostelujen suhteen toisaalta melko lempeää, mutta luonteiden suhteen tiukkaa. Mustia oli ilmoitettu 5, kaikki paikalla ja yhtä lukuunottamatta kaikki saivat sa:n. Chili oli lopulta ROP-juniori sekä rotunsa paras. Valkoisten kisassa pikku Vaula eli Silfurskugga Oriel White Destiny oli ROP-juniori ja paras narttu 2 sertin kera. Hyvä tytöt! 

1313415557_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

BOB junior Silfurskugga Oriel White Destiny & BOS junior Jettaharjun Evil Genius

Kotimatkalle lähdettiin ennen ryhmäkisoja pitkän matkan vuoksi, pelkäsin väsyn iskevän mikäli joutuisin ajamaan yöllä. Viikonloppu oli rankka ja jo loppuviikosta valvotut yöt painoivat. Öitä valvoin päivystäen synnytystä, kun Brellir's-kennelin Viiru-rouva ilmoitteli perillisten haluavan ulos ahtaista oloista. Pennut syntyivätkin sitten lauantaina kotonaan Pusulassa. Emä ja kaikki 5 pientä voivat hyvin, pesueessa on 3 poikaa ja 2 tyttöä. Onnea pikkuisista!

Kiitospuheessa haluan ensinnäkin kiittää eläinlääkäreitä Martina Cittova-Kontu sekä Ilomantsin kunnanell Anja Turunen, jotka auttoivat Rian takaisin kuntoon. Kiitos myös Aulille majapaikasta, kärsivällisyydestä ja seurasta yön pitkinä tunteina ja parvotestiä odotellessa. Pahoitteluni, että jouduit jäämään lauantain kehästä meidän vuoksemme. Vaikka näin jälkeenpäin tiedämme sen olleen turhaa niin sitäpä ei tiedetty silloin ja itse parvohelvetin kokeneena tiedän, että parempi olla ylivarovainen kuin huoleton. En halua edes ajatella sitä mahdollisuutta, että tulos olisikin ollut positiivinen.

Kiitos kehänreunaseuralle ja tsempityksille, onnittelut muillekin voittajille kullekin sarallaan. Muuallakinpäin kehät pyörivät, mukavia tuloksia tippui pitkin päivää, yritän muistella niitä. Kajaanissa musta vanharouva Wilma eli Backout's Quincy oli pn-2 sekä ROP- ja BIS 2 veteraani. Liedossa yhteistyökoiramme muho Ninja eli Celos My Love from Dolina Rivendell pokkasi parhaan pennun palkinnon, Helsingissä junior handlereissä loistivat Eddy eli Backout's Unplugged ja Nea Jansson kivuten korkeimmalle BIS 1-pallille. Vielä tekstari Puolasta kertoi, että nuori valkoinen uros Adalgrim Tuk Brillantino from Dolina Rivendell "Aki" oli ROP-juniori, paras uros sertin kera ja vielä ropunsa paras. Akin omistamme minä ja Martta Pulkkinen ja se kilpailee Puolassa jonkin aikaa, tulee Suomeen myöhemmin syksyllä. Onnittelut kaikille viikonlopun menestyjille! Kiitokset kuvista Sari Vataselle ja Inga Keräselle!

1313432275_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Backout's Quincy BIS 2 veteran

~ O ~ 

GB  Show results during Sunday 14th August: Joensuu national blacks Yuledays Count of Dolina Rivendell BOB junior best male 1 CAC BOB, Backout's Fernandel bm-2, Backout's Yours Sincerely best female 2 res CAC, white Silfurskugga Oriel White Destiny BOB junior bf-2 CAC. Lieto national black/silver Celos My Love in Dolina Rivendell BOB puppy. Helsinki group show junior handling Nea Jansson/Backout's Unplugged BIS 1. Kajaani group show black Backout's Quincy bf-2 BOB- and BIS 2 veteran. Sopot international Poland white Adalgrim Tuk Brillantino in Dolina Rivendell BOB junior bm-1 CAC BOB. Congratulations to all involved!

1313431235_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

BOB Yuledays Count of Dolina Rivendell & BOS Super Play's Up-To-The-Minute