FIN  Viime perjantaina ystäväni Iza ja Marcin Puolasta saapuivat Suomeen kera koirakaravaanin. Willen (Lärkans Willhelm)ulkomaanpesti päättyi, tuloksena Bulgarian moninkertainen valio, siellä kun on noita höpötitteleitä, jotka voi saavuttaa yhden viikonlopun aikana. Ainoastaan se Bulgarian valiotitteli on meidän kennelliiton tunnustama.

 Lenni eli I'm Lenny The Little Seagull from Dolina Rivendell, pieni valkoinen ihanuus muutti heti Tarmon kämppikseksi Helsinkiin. Pikku-ukon sukutaulu on todella mielenkiintoinen vanhempien ollessa suola-pippureita, mutta molempien taustat puoliksi valkoisia. Eli tästä miehenalusta löytyvät kaikki värit.

Pele eli virallisemmin Peregrin Tuk My Love from Dolina Rivendell sai myös heti uuden kodin pääkaupungin suunnalta. Pele on jo aikamies, täyttää seuraavaksi kolme vuotta. Väri on musta-hopea Cool ja ukolla on jo ainakin Puolan valiotitteli plakkarissa. Kooltaan juuri sopiva, luonteeltaan ihastuttava perheenjäsen lapsiperheeseen, koska on elänyt tähänastisen elämänsä sellaisessa. Pele saa nyt rauhassa tutustua uuteen perheeseensä ja opetella kielen sekä maan tavat, sitten mennään silmätarkastukseen ja toivottavasti myös kesällä jo näyttelyihinkin.

Angel Family Darlings esiintyy muutamassa näyttelyssä ja on käytettävissä terveille, sukutaulultaan sopiville musta-hopeille nartuille, miksei myös poikkeusluvalla muunkin värisille. Myös Angel on menossa silmäpeilaukseen vaikka se kotimaassaan Tsekissä juuri ennen lähtöä on tarkastettu terveeksi. Meidän PEVISA-säännöt vaativat, että koira tarkastetaan käyttäen tiettyä ECVO-lomaketta, mikä ei ole käytössä monessa muussa maassa. Angel asuu Karjaalla Annica Braxin hoivissa, tiedustelut siihen suuntaan, minä toimin vain taustatukena. Ai niin, Angel on vahvistusta vaille kansainvälinen valio.

Hieman koiraseksiäkin oli viikonlopun kuvioissa mukana, kun Chili eli Yuledays Count of Dolina Rivendell sai synnyinmaastaan Puolasta deittiseurakseen mustan Formenos Danica from Dolina Rivendellin eli Nican. Chilin isä Concord z Sardanu sai elämälleen ennenaikaisen lopun jäädessään auton alle ja siksi Iza halusi käyttää poikaa jalostuseen saadakseen takaisin edes osan tästä herrasmiehestä. Homma sujui nuorukaiselta hienosti, toimii Izan sanojen mukaan aivan samoin kuin isänsä. Nyt jäämme odottamaan tulosta.

Pennuista ja muista talon tapahtumista kerron lisää myöhemmin, tässä kuvat koko laumasta 4- ja 5-viikkoisina.

1322548290_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

3,5 viikon iässä vielä nipin napin mahduttiin mamman masun alle yhtä aikaa

1322548342_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuukauden iässä ollaan jo itsenäisiä ja syödään kiinteätä ruokaa